Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj kupiłam jedną flaszeczkę oleju rzepakowego świątecznego, więc przedstawiam tą zupę, by ktoś kto chce spróbować miał możliwość wypróbowania jej smaku, jeszcze przed wigilią.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2166
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2166
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Składniki
Do garnka z wodą wrzucamy kilka dobrze wypłukanych grzybków suszonych, u nas na każdego członka rodziny po jednym dużym i kilka drobnych. Wtedy barwa zupy jest ciemniejsza (ja do dzisiejszej dałam 3 mizerne grzybki i widać jaka jest jasna :)))) Jak podgotują się grzybki dodajemy kapustę kiszoną i razem gotujemy około 20 minut, następnie wsypujemy kaszę gryczaną, nadal gotujemy. Cebulę drobno siekamy i prażymy na patelni, potem podlewamy 2 -3 łyżki oleju by się rozgrzał i cebula przeszła jego zapachem. Naszą cebulę z olejem dodajemy do zupy, solimy, pieprzymy, chwilkę gotujemy i gotowe :)))