Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj kupiłam jedną flaszeczkę oleju rzepakowego świątecznego, więc przedstawiam tą zupę, by ktoś kto chce spróbować miał możliwość wypróbowania jej smaku, jeszcze przed wigilią.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67315
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1809
Składniki
Do garnka z wodą wrzucamy kilka dobrze wypłukanych grzybków suszonych, u nas na każdego członka rodziny po jednym dużym i kilka drobnych. Wtedy barwa zupy jest ciemniejsza (ja do dzisiejszej dałam 3 mizerne grzybki i widać jaka jest jasna :)))) Jak podgotują się grzybki dodajemy kapustę kiszoną i razem gotujemy około 20 minut, następnie wsypujemy kaszę gryczaną, nadal gotujemy. Cebulę drobno siekamy i prażymy na patelni, potem podlewamy 2 -3 łyżki oleju by się rozgrzał i cebula przeszła jego zapachem. Naszą cebulę z olejem dodajemy do zupy, solimy, pieprzymy, chwilkę gotujemy i gotowe :)))