Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc w pewnych miejscach zieleni się już szczaw, aż trudno przejść obojętnie i go nie zerwać. Będzie pyszna zupa. Dla wielu smak dzieciństwa, chociaż ja go odkryłam stosunkowo niedawno i żałuję, że dopiero tak późno. :)
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3111
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 808
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3111
Składniki
Kości umyć, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać liście laurowe 1 ziele angielskie, gotować do miękkości.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w talarki.
Ugotowane kości wyjąć z garnka, gotowy wywar odcedzić przez sitko, dodać warzywa i gotować do miękkości.
Szczaw dokładnie umyć, posiekać i podsmażyć na masełku.
Pod koniec gotowania zupy dodać szczaw, dokładnie wymieszać i gotować przez chwilę.
W misce wymieszać mąkę ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać na zupę dokładnie mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego !!!