Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc w pewnych miejscach zieleni się już szczaw, aż trudno przejść obojętnie i go nie zerwać. Będzie pyszna zupa. Dla wielu smak dzieciństwa, chociaż ja go odkryłam stosunkowo niedawno i żałuję, że dopiero tak późno. :)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 214
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Kości umyć, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać liście laurowe 1 ziele angielskie, gotować do miękkości.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w talarki.
Ugotowane kości wyjąć z garnka, gotowy wywar odcedzić przez sitko, dodać warzywa i gotować do miękkości.
Szczaw dokładnie umyć, posiekać i podsmażyć na masełku.
Pod koniec gotowania zupy dodać szczaw, dokładnie wymieszać i gotować przez chwilę.
W misce wymieszać mąkę ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać na zupę dokładnie mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego !!!