Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna w pełni, więc w pewnych miejscach zieleni się już szczaw, aż trudno przejść obojętnie i go nie zerwać. Będzie pyszna zupa. Dla wielu smak dzieciństwa, chociaż ja go odkryłam stosunkowo niedawno i żałuję, że dopiero tak późno. :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 315
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 736
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Kości umyć, zalać wodą, doprawić solą i pieprzem, dodać liście laurowe 1 ziele angielskie, gotować do miękkości.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w kosteczkę. Por pokroić w talarki.
Ugotowane kości wyjąć z garnka, gotowy wywar odcedzić przez sitko, dodać warzywa i gotować do miękkości.
Szczaw dokładnie umyć, posiekać i podsmażyć na masełku.
Pod koniec gotowania zupy dodać szczaw, dokładnie wymieszać i gotować przez chwilę.
W misce wymieszać mąkę ze śmietaną, zahartować kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać na zupę dokładnie mieszając. Całość zagotować i doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami. Smacznego !!!