Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i orzeźwiająca zupa. Rano wstaliśmy, a tu…śnieg! Chociaż w taki sposób można „przywołać” wiosnę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5987
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9814
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 886
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5987
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9814
Składniki
Marchew i ziemniaki obieramy. Marchew kroimy na plasterki, ziemniaki w kostkę, zalewamy zimną wodą (1,5 l), dodajemy sól, liście i ziele angielskie. Gotujemy kwadrans od momentu, kiedy zupa zacznie wrzeć. Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy razem z groszkiem (z zalewą), gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.