Do góry

Zupy Przepis na:

Wiosenna zupa z sałaty

Wiosenna zupa z sałaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 845 Ocena: 17339

Dodano:

Odsłon: 1391

Byłam zaskoczona tym przepisem i koniecznie musiałam wypróbować w domu. Jest delikatna i niecodzienna, przepis podpatrzony z restauracji Zięba.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wiosenna zupa z sałaty

Przygotowanie

  1. Gotowałam udko z indyka z łapkami kurzymi do innych celów. Bulion oczywiście wykorzystałam.

  2. Umyłam sałaty, miałam własne niewielkie, więc użyłam masłowej i rzymskiej.

    Do bulionu dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obraną i pokrojoną w kosteczkę marchew. Gotowałam 20 minut od zagotowania.

  3. Do zupy dodałam poszatkowaną sałatę, mleko kokosowe i kefir. Ogień wyłączyłam i poczekałam minutę aż sałata zmięknie.
    Doprawiłam jeszcze do smaku. Posypałam natką i szczypiorkiem.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń