Do góry

Zupy Przepis na:

Wiosenna zupa z sałaty

Wiosenna zupa z sałaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 653 Ocena: 13030

Dodano:

Odsłon: 318

Byłam zaskoczona tym przepisem i koniecznie musiałam wypróbować w domu. Jest delikatna i niecodzienna, przepis podpatrzony z restauracji Zięba.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wiosenna zupa z sałaty

Przygotowanie

  1. Gotowałam udko z indyka z łapkami kurzymi do innych celów. Bulion oczywiście wykorzystałam.

  2. Umyłam sałaty, miałam własne niewielkie, więc użyłam masłowej i rzymskiej.

    Do bulionu dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obraną i pokrojoną w kosteczkę marchew. Gotowałam 20 minut od zagotowania.

  3. Do zupy dodałam poszatkowaną sałatę, mleko kokosowe i kefir. Ogień wyłączyłam i poczekałam minutę aż sałata zmięknie.
    Doprawiłam jeszcze do smaku. Posypałam natką i szczypiorkiem.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 06 czerwca warta wypróbowania, gdyz przepis bardzo oryginalny Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 05 czerwca Faktycznie ciekawy przepis. Ciekawi mnie połączenie mleka kokosowego z kefirem. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 czerwca Takiej jeszcze nie jadłam a brzmi i wygląda pysznie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 01 czerwca Coś takiego, zupa z sałaty! Muszę koniecznie ją zrobić! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 01 czerwca Ciekawy pomysł - takiej zupy jeszcze nie jadłam. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń