Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byłam zaskoczona tym przepisem i koniecznie musiałam wypróbować w domu. Jest delikatna i niecodzienna, przepis podpatrzony z restauracji Zięba.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20853
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 198
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20853
Składniki
Gotowałam udko z indyka z łapkami kurzymi do innych celów. Bulion oczywiście wykorzystałam.
Umyłam sałaty, miałam własne niewielkie, więc użyłam masłowej i rzymskiej. Do bulionu dodałam obrane i pokrojone ziemniaki i obraną i pokrojoną w kosteczkę marchew. Gotowałam 20 minut od zagotowania.
Do zupy dodałam poszatkowaną sałatę, mleko kokosowe i kefir. Ogień wyłączyłam i poczekałam minutę aż sałata zmięknie. Doprawiłam jeszcze do smaku. Posypałam natką i szczypiorkiem.
Smacznego :)