Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Witaminowa zupa paprykowa"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Papryki umyj, pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Zetrzyj skórkę z pomarańczy, by uzyskać 2 łyżki. Wyciśnij sok z pomarańczy. Rozgrzej oliwę i wrzuć papryki. Duś ok. 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj startą skórkę z pomarańczy i odrobinę imbiru.
Gotuj kilka minut. Wlej sok z pomarańczy, bulion i gotuj na małym ogniu przez 15–20 minut, mieszając. Zblenduj, dopraw. Możesz podawać z pokruszonym serem typu feta i listkami bazylii lub mięty.
• 35 minut • dla 4 osób • cena 8 złŹródło: Show