Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Włoska zupa serowa"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Migdały zrumienić na suchej patelni. Szynkę pokroić, podsmażyć na chrupko na oliwie, osączyć z tłuszczu. Dymkę pokroić ukośnie. W garnku rozgrzać masło, oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Zasmażkę wymieszać z winem, bulionem i mlekiem. Mieszając, gotować 1-2 minuty. Na tłuszczu ze smażenia szynki podsmażyć dymkę. Wymieszać ją z szynką.
Tartą goudę i ser topiony dodać do beszamelu w garnku. Gotować do rozpuszczenia serów. Zupę przyprawić miodem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nalać do miseczek. Do każdej włożyć porcję szynki z dymką. Posypać płatkami migdałów.
25 minutŹródło: Życie na gorąco