Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 597
Dodano: 08.06.2020
Odsłon: 7802
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do garka wlej ok. 2 litry wody, wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj w niej kiełbasę przez ok 15 minut na wolnym ogniu.
Po tym czasie wyjmij kiełbasę z garnka i wrzuć do wywaru pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojone lub starte na grubej tarce marchew, pietruszkę i seler. Dodaj sol i pieprz oraz majeranek.
Gotuj do miękkości.
W międzyczasie...
Cebulę pokrój w kostkę i zrumień na 1 łyżce masła.
Chleb tostowy pokrój w kostkę 1 centymetrową i zrumień z każdej strony na 1 łyżce masła.
Fasolę z puszki odcedź i dokładnie opłucz.
Kiełbasę z zupy pokrój w plasterki
Kiedy warzywa w zupie są już miękkie, dodaj fasolę i zrumienioną cebulę i gotuj jeszcze przez kilka minut.
Wyjmij z zupy ziele angielskie i liście laurowe, nie będą Ci juz potrzebne.
Zupę dokładnie zmiksuj.
Podawaj na talerzu z pokrojoną kiełbasą i posypaną chrupiącymi grzankami.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ErJot 14 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Fajny pomysł na fasolówkę:) Takiej jeszcze nie jadłam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz