Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcina zupka. Dopiero dzisiaj jest moją ulubioną.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1312
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1201
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1312
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 191
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować ok 15 minut. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Z mąki pszennej, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać mleko, dynię i zacierkę. Ciasto można zetrzeć nad garnkiem na tarce, na grubych oczkach lub skubać ciasto palcami robiąc małe kluseczki. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować. Zajadać ze smakiem.