Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcina zupka. Dopiero dzisiaj jest moją ulubioną.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13592
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5883
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7676
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5049
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13592
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5883
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7676
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować ok 15 minut. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Z mąki pszennej, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać mleko, dynię i zacierkę. Ciasto można zetrzeć nad garnkiem na tarce, na grubych oczkach lub skubać ciasto palcami robiąc małe kluseczki. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować. Zajadać ze smakiem.