Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcina zupka. Dopiero dzisiaj jest moją ulubioną.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13052
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2246
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13052
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2246
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować ok 15 minut. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Z mąki pszennej, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać mleko, dynię i zacierkę. Ciasto można zetrzeć nad garnkiem na tarce, na grubych oczkach lub skubać ciasto palcami robiąc małe kluseczki. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować. Zajadać ze smakiem.