Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babcina zupka. Dopiero dzisiaj jest moją ulubioną.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7222
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20194
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 804
Składniki
Dynię oczyścić, obrać, pokroić w kostkę dodać pół szklanki wody i pod przykryciem gotować ok 15 minut. Rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem. Z mąki pszennej, jajka i szczypty soli zrobić twarde ciasto na zacierkę. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w szklance osolonej wody. Pod koniec gotowania dodać mleko, dynię i zacierkę. Ciasto można zetrzeć nad garnkiem na tarce, na grubych oczkach lub skubać ciasto palcami robiąc małe kluseczki. Doprawić solą i chwilkę razem pogotować. Zajadać ze smakiem.