Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czytaj juwarlakia — to coś pośredniego pomiędzy zupą, a daniem głównym, popularne w Grecji zwłaszcza, kiedy chce się przechytrzyć dzieci, by zjadły trochę warzyw.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27740
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27740
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Do garnka wrzucamy marchewkę, twarde części selera, kostki rosołowe i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie robimy nasze pulpety: mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem, pietruszką dodajemy łyżkę soli oraz połowę naszego ryżu. Formujemy pulpety i wrzucamy do gotującej się zupy, wrzucamy przy tym pozostały ryż do gotowania. Pulpety mają maksimum 2,5—3 cm średnicy. Zmniejszamy ogień i po 30 minutach przygotowujemy augolemono, dodajemy i — gotowe!