Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czytaj juwarlakia — to coś pośredniego pomiędzy zupą, a daniem głównym, popularne w Grecji zwłaszcza, kiedy chce się przechytrzyć dzieci, by zjadły trochę warzyw.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Do garnka wrzucamy marchewkę, twarde części selera, kostki rosołowe i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie robimy nasze pulpety: mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem, pietruszką dodajemy łyżkę soli oraz połowę naszego ryżu. Formujemy pulpety i wrzucamy do gotującej się zupy, wrzucamy przy tym pozostały ryż do gotowania. Pulpety mają maksimum 2,5—3 cm średnicy. Zmniejszamy ogień i po 30 minutach przygotowujemy augolemono, dodajemy i — gotowe!