Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek przygotowany z własnej roboty zakwasu smakuje wybornie. Sam zakwas nie wymaga wiele zachodu, więc warto poświęcić mu chwilkę.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 569
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 729
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 221
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 569
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 729
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 221
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski, powoli zalewamy letnią wodą i dokładnie mieszamy. Przelewamy do glinianego naczynia, dodajemy resztę składników ( czosnek obieramy i rozgniatamy ) i mieszamy. Przykrywamy gazą i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. W zależności od temperatury w której leżakuje nasza mikstura powinna być gotowa po 3-5 dniach.