Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" ;)
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 189
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 189
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20156
Składniki
Żeberka zalać ok. 1,5l wody i lekko posolić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować. Gdy żeberka będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek (zamiast boczku może być też kiełbasa) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i posolić go. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać boczek i czosnek. Po kilku minutach doprawić barszczem - dolewać po trochu aby zupa była kwaskowata. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną. Gotować jeszcze przez 5 min. na wolnym ogniu i uważać, żeby nie wykipiał.