Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1954
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2627
Składniki
Żeberka zalać ok. 1,5l wody i lekko posolić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować. Gdy żeberka będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek (zamiast boczku może być też kiełbasa) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i posolić go. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać boczek i czosnek. Po kilku minutach doprawić barszczem - dolewać po trochu aby zupa była kwaskowata. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną. Gotować jeszcze przez 5 min. na wolnym ogniu i uważać, żeby nie wykipiał.