Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" ;)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1877
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15260
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1877
Składniki
Żeberka zalać ok. 1,5l wody i lekko posolić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować. Gdy żeberka będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek (zamiast boczku może być też kiełbasa) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i posolić go. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać boczek i czosnek. Po kilku minutach doprawić barszczem - dolewać po trochu aby zupa była kwaskowata. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną. Gotować jeszcze przez 5 min. na wolnym ogniu i uważać, żeby nie wykipiał.