Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewajka z filmu "Jak rozpętałem drugą wojnę światową" ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1153
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13195
Składniki
Żeberka zalać ok. 1,5l wody i lekko posolić. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i gotować. Gdy żeberka będą prawie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Boczek (zamiast boczku może być też kiełbasa) pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i posolić go. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać boczek i czosnek. Po kilku minutach doprawić barszczem - dolewać po trochu aby zupa była kwaskowata. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i śmietaną. Gotować jeszcze przez 5 min. na wolnym ogniu i uważać, żeby nie wykipiał.