Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 312
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 68
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 503
Składniki
Mrożony szpinak wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła, jedną kostkę bulionową, zalej dwiema szklankami wody i gotuj 15 minut.
Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do zupy, gotuj jeszcze kilka minut. Zupę dopraw czerwoną papryką oraz pieprzem i dodaj sok z cytryny.
Zupę ostudź, a potem dokładnie zmiksuj. Zabiel śmietaną. Jajka na twardo pokrój na ćwiartki, ponakładaj do miseczek.
Zupę posyp posiekanym koperkiem. Możesz także udekorować pokrojonym w kostkę pomidorem.
Czas przygotowania: 35 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień