Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa krem z groszku i awokado"
ma wiele wartości odżywczych i wpływa na dobry nastrój :) może być daniem głó...
Odsłon: 1121
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 185
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1544
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 185
Placki po węgiersku jest obecnie chyba najbardziej uwielbianym przez Polaków...
Odsłon: 1544
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Ziemniak obierz, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze 1-2 min.
Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj kostkę z ziemniaka, groszek oraz cebulę z czosnkiem. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 min. Następnie dodaj awokado. Zmiksuj blenderem.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej do miseczek. Udekoruj plasterkami rzodkiewki i kiełkami.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z jajkami po gruzińsku
Zupy
Kartoflanka
Zupy
Zupa krem z białych szparagów z koperkiem
Zupy
Zupa naleśnikowa
Rosół z jajkami po gruzińsku
Co oczywiste, tradycyjny polski rosół jest bezapelacyjnym królem wszystkich z...
Odsłon: 1741
Kartoflanka
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inn...
Odsłon: 915