Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa krem z groszku i awokado"
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1974
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1974
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Ziemniak obierz, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze 1-2 min.
Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj kostkę z ziemniaka, groszek oraz cebulę z czosnkiem. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 min. Następnie dodaj awokado. Zmiksuj blenderem.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej do miseczek. Udekoruj plasterkami rzodkiewki i kiełkami.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie