Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa krem z groszku i awokado"
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Ziemniak obierz, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze 1-2 min.
Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj kostkę z ziemniaka, groszek oraz cebulę z czosnkiem. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 min. Następnie dodaj awokado. Zmiksuj blenderem.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej do miseczek. Udekoruj plasterkami rzodkiewki i kiełkami.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53587
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166541
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 43
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53587
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14158
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166541
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 43
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Ziemniak obierz, umyj, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż jeszcze 1-2 min.
Awokado przekrój wzdłuż na pół, przekręć, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało.
Do garnka wlej bulion, podgrzej. Następnie dodaj kostkę z ziemniaka, groszek oraz cebulę z czosnkiem. Gotuj na średnim ogniu ok. 20 min. Następnie dodaj awokado. Zmiksuj blenderem.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej do miseczek. Udekoruj plasterkami rzodkiewki i kiełkami.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 344
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 259