Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa z kurczakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Wymieszaj w dużej misce ricottę, zmielonego kurczaka, parmezan i jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Uformujcie z dzieckiem małe kulki z mięsnej masy.
Wlej do garnka rosół, dopraw skórką startą z cytryny (kilka cienkich paseczków zachowaj do dekoracji) i gałązkami świeżego tymianku. Wrzuć kulki z mięsa i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Wrzuć do wrzącej zupy umyte i osuszone liście świeżego szpinaku. Gotuj ok. 5 minut na wolnym ogniu. Zupę podawaj lekko ostudzoną i udekorowaną kilkoma cienkimi paskami skórki cytrynowej.
Czas przygotowania: 30 minut, 380 kcal. Cena porcji: ok. 3 zł, dla 6 osób.Źródło: Olivia