Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa z kurczakiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102592
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102592
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Wymieszaj w dużej misce ricottę, zmielonego kurczaka, parmezan i jajko. Dopraw do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Uformujcie z dzieckiem małe kulki z mięsnej masy.
Wlej do garnka rosół, dopraw skórką startą z cytryny (kilka cienkich paseczków zachowaj do dekoracji) i gałązkami świeżego tymianku. Wrzuć kulki z mięsa i gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Wrzuć do wrzącej zupy umyte i osuszone liście świeżego szpinaku. Gotuj ok. 5 minut na wolnym ogniu. Zupę podawaj lekko ostudzoną i udekorowaną kilkoma cienkimi paskami skórki cytrynowej.
Czas przygotowania: 30 minut, 380 kcal. Cena porcji: ok. 3 zł, dla 6 osób.Źródło: Olivia