Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielona zupa z ogórków"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35945
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35945
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 269
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 322
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i przecisnąć przez praskę lub przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać, ogórki zetrzeć na tarce (można nie obierać).
Na maśle zeszklić cebulę, dodać ogórki i chwilę poddusić, zalać gorącym wywarem, gotować ok. 10 minut i zmiksować (część odłożyć do ozdoby).
Dodać ziemniaki, zagotować, zaprawić śmietaną i przyprawić. Dodać posiekany koperek.
ok. 45 minut
Przed podaniem do każdej porcji dodać po łyżce utartych ogórków. Można też posypać pokruszonym serem typu feta.Źródło: Twoje Imperium