Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 90
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 90
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 82
Składniki
Filety pokrój na większe paski. Umieść razem z skrzydełkami w garnku i zalej sześcioma szklankami wody. Zagotuj i odszumuj. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez około 40 minut.
Warzywa z włoszczyzny umyj, obierz i pokrój wg uznania. Przygotowane warzywa wrzuć do zupy. Gotuj całość około 30 minut. Wsyp groszek (Ja użyłam mrożonego) i gotuj do jego miękkości. Bulion dopraw do smaku.