Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 142
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 402
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 142
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 402
Składniki
Filety pokrój na większe paski. Umieść razem z skrzydełkami w garnku i zalej sześcioma szklankami wody. Zagotuj i odszumuj. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez około 40 minut.
Warzywa z włoszczyzny umyj, obierz i pokrój wg uznania. Przygotowane warzywa wrzuć do zupy. Gotuj całość około 30 minut. Wsyp groszek (Ja użyłam mrożonego) i gotuj do jego miękkości. Bulion dopraw do smaku.