Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 285
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 285
Składniki
Filety pokrój na większe paski. Umieść razem z skrzydełkami w garnku i zalej sześcioma szklankami wody. Zagotuj i odszumuj. Wrzuć liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez około 40 minut.
Warzywa z włoszczyzny umyj, obierz i pokrój wg uznania. Przygotowane warzywa wrzuć do zupy. Gotuj całość około 30 minut. Wsyp groszek (Ja użyłam mrożonego) i gotuj do jego miękkości. Bulion dopraw do smaku.