Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna zupa w wersji kremowej ,przedstawiam wersję podstawową ,którą można wzbogacić o dodatek łososia lub kabanosa,groszek ptysiowy stanowi pyszne pierwsze danie obiadowe.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 116
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1261
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 666
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 116
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1261
Składniki
Ziemniaki obrać pokroić w plastry.Pozostałe warzywa obrać ,pokroić na drobno ,tylko cebulę w piórka.
Warzywa umieścić w garnku zalać wodą doprawić solą ,wrzucić liść laurowy ,ziele angielskie,oregano i gotować 15 min.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę podsmażyć chwilę ,wrzucić ziemniaki doprawić solą rozmarynem i dusić na małym ogniu 15 min.
Ziemniaki dodać do gotującego się wywaru warzywnego i całość gotować 20 min.
Wszystko razem zblendować ,zagotować doprawić papryką ,chili chwilę pogotować.