Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna zupa w wersji kremowej ,przedstawiam wersję podstawową ,którą można wzbogacić o dodatek łososia lub kabanosa,groszek ptysiowy stanowi pyszne pierwsze danie obiadowe.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Składniki
Ziemniaki obrać pokroić w plastry.Pozostałe warzywa obrać ,pokroić na drobno ,tylko cebulę w piórka.
Warzywa umieścić w garnku zalać wodą doprawić solą ,wrzucić liść laurowy ,ziele angielskie,oregano i gotować 15 min.
Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę podsmażyć chwilę ,wrzucić ziemniaki doprawić solą rozmarynem i dusić na małym ogniu 15 min.
Ziemniaki dodać do gotującego się wywaru warzywnego i całość gotować 20 min.
Wszystko razem zblendować ,zagotować doprawić papryką ,chili chwilę pogotować.