Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś częstuję zupą. Smaczna i pożywna z dodatkiem mięsa i warzyw.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 851
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1948
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 443
Składniki
Mięso zmielić i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli dodać pokrojone w kostkę pieczarki i drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki będą podsmażone, dodać paprykę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kolejne kilka minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i. dodać śmietanę. Podgrzewać co jakiś czas mieszając, kiedy będzie gorące dodać serek topiony. Mieszać aż serek się roztopi i połączy z sosem.
W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso. Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę. Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw, według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut. Podawać że świeżym pieczywem.