Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 203 Ocena: 2173
Dodano: 26.01.2021
Odsłon: 2216
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso zmielić i odstawić.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli
dodać pokrojone w kostkę pieczarki i drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki będą podsmażone, dodać paprykę
również pokrojoną w kostkę.
Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kolejne kilka minut.
Następnie wlać przecier pomidorowy i. dodać śmietanę.
Podgrzewać co jakiś czas mieszając, kiedy będzie gorące dodać serek topiony.
Mieszać aż serek się roztopi i połączy z sosem.
W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso.
Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę.
Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw,
według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut.
Podawać że świeżym pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

KulinarnaChwila 27 styczniaZgłoś do usunięcia
Super :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Fantastyczna zupa i jak pieknie podana.Gratuluje serdecznie :-) Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz