Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na inną zupę.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 30
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 30
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 66
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Składniki
1. Kapustę siekamy, zalewamy wodą w garnku. 2. Przyprawiamy Vegetą i gotujemy. 3. Wrzucamy kostkę rosołową i liść laurowy.
4. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty.
5. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i również dodajemy do kapusty.
6. Kiełbasę kroimy w plasterki, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy do zupy.
7. Na koniec gotowania, dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Mąkę rozrabiamy z zimną wodą, hartujemy zupę i zaprawiamy. 9. Chwilkę gotujemy.
10. Zupa gotowa. 11. Smacznego.