Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa a’la lasagne to sposób na sycący i bardzo smaczny obiad. Aromatyczna potrawa pozwoli rozgrzać się w zimne, jesienne dni. Jest to interesująca wariacja na temat jednego z najpopularniejszych włoskich dań. Do wykonania zupy a’la lasagne będziesz potrzebować łatwo dostępnych składników oraz około 50 minut.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 68
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 278
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 68
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 278
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj do niej przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku (uważaj, żeby go nie spalić).
Dorzuć mięso i duś je, co jakiś czas rozdrabniając za pomocą drewnianej łyżki. Powinno to zająć około 5-6 minut.
Marchewki obierz i zetrzyj na drobnych oczkach. W tym momencie, jeśli nie masz głębokiej patelni, możesz przełożyć usmażone mięso z cebulą i czosnkiem do garnka.
Dodaj do mięsa startą marchew, passatę, krojone pomidory, przygotowane wcześniej przyprawy, pół łyżeczki cukru oraz sól i pieprz (według uznania). Całość zalej jeszcze bulionem warzywnym lub z kurczaka.
Duś całość pod przykryciem przez około 30-40 minut na niewielkim ogniu.
Ugotuj makaron al dente. Umieść porcję makaronu w misce, zalej zupą, a następnie posyp niewielką ilością startego parmezanu lub grana padano.
Na koniec dodaj na wierzch startą mozzarellę, która wskutek gorącej zupy zacznie się rozpuszczać. Całość możesz jeszcze udekorować poszatkowaną natką pietruszki.