Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś częstuję zupą. Smaczna i pożywna z dodatkiem mięsa i warzyw.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 89
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Mięso zmielić i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli dodać pokrojone w kostkę pieczarki i drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki będą podsmażone, dodać paprykę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kolejne kilka minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i. dodać śmietanę. Podgrzewać co jakiś czas mieszając, kiedy będzie gorące dodać serek topiony. Mieszać aż serek się roztopi i połączy z sosem.
W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso. Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę. Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw, według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut. Podawać że świeżym pieczywem.