Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś częstuję zupą. Smaczna i pożywna z dodatkiem mięsa i warzyw.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 128
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 128
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 128
Składniki
Mięso zmielić i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, kiedy się zeszkli dodać pokrojone w kostkę pieczarki i drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć kilka minut. Kiedy pieczarki będą podsmażone, dodać paprykę również pokrojoną w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kolejne kilka minut. Następnie wlać przecier pomidorowy i. dodać śmietanę. Podgrzewać co jakiś czas mieszając, kiedy będzie gorące dodać serek topiony. Mieszać aż serek się roztopi i połączy z sosem.
W garnku z grubym dnem na niewielkiej ilości oleju, podsmażyć zmielone mięso. Następnie do mięsa dodać zawartość patelni i wlać wodę. Wymieszać i dodać przyprawę do pizzy, oregano i resztę przypraw, według swojego smaku. Gotować jeszcze 15-20 minut. Podawać że świeżym pieczywem.