Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 696
Dodano: 16.03.2011
Odsłon: 5496
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotować wywar mięsny. To każdy wie. Woda + mięso. Kiedy wywar pogotuje się, wrzucamy marchew, seler i papryki pokrojone w słupki. Kroimy por w plastry i grzybki ( miękkie grzybki kroimy )też wrzucamy. Kiedy warzywa będą miękkie ,odsączony bambus i pokrojony w cienkie słupki wrzucamy do zupy. Ugotowane skrzydełko wyciągamy z zupy, wyciągamy kość i kroimy mięsko i wrzucamy także do zupki. Dajemy przyprawy i sos sojowy do smaku. ostrą papryczkę kroimy drobno. Wydrążamy pestki. Jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego smaku. Nie musi dawać papryczki.
Gotujemy makaron ryżowy al dente. Ja podałam świderki ale mogą być też nitki ryżowe. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

polkangaroo 17 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Azja na talerzu z grzybami, warzywami i mięsem z dodatkami na ostro. MNIAM MNIAM0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 16 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Lubimy na ostro,wiec nie będziemy żałować papryczki:)0 Kto głosował? | Odpowiedz