Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam 1 raz zupkę. Bardzo smakowała mi i mojej rodzince. Uwielbiam różnorodność w kuchni i w smaku. Polecam:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1492
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 607
Składniki
Przygotować wywar mięsny. To każdy wie. Woda + mięso. Kiedy wywar pogotuje się, wrzucamy marchew, seler i papryki pokrojone w słupki. Kroimy por w plastry i grzybki ( miękkie grzybki kroimy )też wrzucamy. Kiedy warzywa będą miękkie ,odsączony bambus i pokrojony w cienkie słupki wrzucamy do zupy. Ugotowane skrzydełko wyciągamy z zupy, wyciągamy kość i kroimy mięsko i wrzucamy także do zupki. Dajemy przyprawy i sos sojowy do smaku. ostrą papryczkę kroimy drobno. Wydrążamy pestki. Jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego smaku. Nie musi dawać papryczki.
Gotujemy makaron ryżowy al dente. Ja podałam świderki ale mogą być też nitki ryżowe. Smacznego!