Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam 1 raz zupkę. Bardzo smakowała mi i mojej rodzince. Uwielbiam różnorodność w kuchni i w smaku. Polecam:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38754
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 165
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Przygotować wywar mięsny. To każdy wie. Woda + mięso. Kiedy wywar pogotuje się, wrzucamy marchew, seler i papryki pokrojone w słupki. Kroimy por w plastry i grzybki ( miękkie grzybki kroimy )też wrzucamy. Kiedy warzywa będą miękkie ,odsączony bambus i pokrojony w cienkie słupki wrzucamy do zupy. Ugotowane skrzydełko wyciągamy z zupy, wyciągamy kość i kroimy mięsko i wrzucamy także do zupki. Dajemy przyprawy i sos sojowy do smaku. ostrą papryczkę kroimy drobno. Wydrążamy pestki. Jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego smaku. Nie musi dawać papryczki.
Gotujemy makaron ryżowy al dente. Ja podałam świderki ale mogą być też nitki ryżowe. Smacznego!