Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa biało-czerwona

Zupa biało-czerwona

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51272

Dodano:

Odsłon: 1665

:)

Składniki

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 4-5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 por
  • 2 l bulionu warzywno-wołowego
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 2 liście laurowe
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa biało-czerwona

Przygotowanie

  1. Obie kapusty poszatkować. Włożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać przyprawy ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w talarki oraz marchewkę pokrojoną w słupki. Gotować do miękkości warzyw ,po czym wlać przecier pomidorowy ,zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Polecam dodać dużą ilość zieleniny typu natka pietruszki i koperek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń