Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa boczniakowo - pieczarkowa

Zupa boczniakowo - pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 148 Ocena: 1211

Dodano:

Odsłon: 217

Pyszna zupa grzybowa pachnąca ziołami.

Składniki

  • Boczniaki - 250g
  • Pieczarki - 5szt
  • Marchew - 1szt
  • Makaron soba - 80g
  • Bulion - 1l
  • Przecier pomidorowy - 1 łyżeczka
  • Przyprawy:
  • pieprz, lubczyk, tymianek
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, boczniaki kroimy na paseczki, marchew kroimy w plastry.

    Do buliony dodajemy grzyby i marchew, a po 20 minutach makaron i przecier pomidorowy.

    Gotujemy jeszcze do zmięknięcia makaronu i na końcu doprawiamy pieprzem, lubczykiem i tymiankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń