Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa. Idealna na chłodne dni.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Cebulę obrać i posiekać, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę i czosnek i po chwili mięso mielone. Całość wymieszać i smażyć razem około 10 minut.
Bulion zagotować, dodać marchewkę oraz paprykę i przełożyć zawartość patelni. Wszystko razem gotować do miękkości warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, papryką i oregano.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Zupę podawać z makaronem oraz posypać startym serem.