Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zupy z botwiny można dodać pokrojone w kostkę pomidory bez skórki, śmietanę, ulubione przyprawy. Botwinka utrzymuje się doskonale i następnego dnia smakuje równie dobrze. Przechowywana w lodówce, w szczelnym pojemniku, zachowuje świeżość przez kilka dni.
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 61
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7472
No i kolejny gadżet do domu zakupiony. Nie dałem się ponieść modzie, nagłemu...
Odsłon: 61
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 7472
Składniki
Liście botwinki pokroić w około 1cm paseczki, łodyżki na niewielkie kawałeczki.
W garnku na zupę rozgrzać oliwę lub masło, poddusić pokrojone ziemniaki, marchewkę, posiekane łodyżki botwiny oraz pomidora. Następnie wlać gorący bulion i gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie - doprawić do smaku
Do gotującej się zupy dodać pokrojoną botwinę, dodać przecier pomidorowy, zamieszać i po około 2 minutach zdjąć z ognia. Do zupy botwinkowej wsypać posiekany koperek, zabielić śmietaną i w razie potrzeby doprawić do jeszcze do smaku. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Zamiast jajka można podać ser np. pokruszoną fetę. Mam nadzieję, że przepis na botwinkę spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!