Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i prosta w przygotowaniu zupa brokułowa z ziemniakami oraz świeżym koperkiem. Jest pyszna i aromatyczna - idealna na obiad dla całej rodziny :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a brokuł dzielimy na różyczki. Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, a następnie dodajemy do niej pokrojony w półplasterki por. Po chwili dodajemy marchewkę, którą smażymy około 2 minut, a na koniec ziemniaki, które również podsmażamy przez kolejne 2 minuty*. * Warzywa podsmażone na maśle uwolnią swój piękny aromat i nadadzą zupie głębszego smaku.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz podsmażone na maśle warzywa i gotujemy je przez około 15 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki brokuła i gotujemy całość jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy posiekany drobno koperek. Zupę ściągamy z ognia, śmietanę hartujemy odrobiną bulionu i mieszając, dolewamy ją powoli do garnka. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Zupę podajemy posypaną świeżym koperkiem. Świetnie smakuje z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo.