Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczna i prosta w przygotowaniu zupa brokułowa z ziemniakami oraz świeżym koperkiem. Jest pyszna i aromatyczna - idealna na obiad dla całej rodziny :)
patelnia, garnek
Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a brokuł dzielimy na różyczki. Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, a następnie dodajemy do niej pokrojony w półplasterki por. Po chwili dodajemy marchewkę, którą smażymy około 2 minut, a na koniec ziemniaki, które również podsmażamy przez kolejne 2 minuty*.
* Warzywa podsmażone na maśle uwolnią swój piękny aromat i nadadzą zupie głębszego smaku.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz podsmażone na maśle warzywa i gotujemy je przez około 15 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki brokuła i gotujemy całość jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy posiekany drobno koperek. Zupę ściągamy z ognia, śmietanę hartujemy odrobiną bulionu i mieszając, dolewamy ją powoli do garnka. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Zupę podajemy posypaną świeżym koperkiem.
Świetnie smakuje z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo.
Bardzo smaczna,lekkostrawna zupa warzywna z brokułem ugotowana na filecie z k...
Odsłon: 128
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1348
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4158
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1348
Składniki
Marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę, a brokuł dzielimy na różyczki. Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, a następnie dodajemy do niej pokrojony w półplasterki por. Po chwili dodajemy marchewkę, którą smażymy około 2 minut, a na koniec ziemniaki, które również podsmażamy przez kolejne 2 minuty*. * Warzywa podsmażone na maśle uwolnią swój piękny aromat i nadadzą zupie głębszego smaku.
Do gotującego się bulionu dodajemy listek laurowy, ziele angielskie oraz podsmażone na maśle warzywa i gotujemy je przez około 15 minut. Po tym czasie dodajemy różyczki brokuła i gotujemy całość jeszcze przez 5 minut. Pod koniec dodajemy posiekany drobno koperek. Zupę ściągamy z ognia, śmietanę hartujemy odrobiną bulionu i mieszając, dolewamy ją powoli do garnka. Zupę doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Zupę podajemy posypaną świeżym koperkiem. Świetnie smakuje z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 333
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 256