Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, delikatna i pożywna zupa. Przyjemnego aromatu dodaje mielona kozieradka.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1854
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8409
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254127
Polecam.
Odsłon: 1511
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1854
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8409
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 784
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254127
Polecam.
Odsłon: 1511
Składniki
Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Seler w kostkę, pora w piórka. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem warzywnym, gotujemy. Kiedy warzywa będą półtwarde, dodajemy makaron i gotujemy do jego miękkości. Brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min. Całość zabielamy słodką śmietaną. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.