Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom, bardzo smaczne i subtelne połączenie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 721
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 555
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113029
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 721
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 555
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru przez 15 min. Kilka różyczek odkładamy do dekoracji, resztę z pokrojonym w kostkę serem (oraz wywarem z gotowania), miksujemy. Na małym ogniu gotujemy kilka minut, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Wsypujemy ryż, całość gotujemy na małym ogniu (do miękkości ryżu), co jakiś czas mieszając. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, smażymy na oliwie, dodajemy do zupy razem z różyczkami brokułu.