Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2826

Dodano:

Odsłon: 1722

Smaczna:)

Składniki

  • brukselka 1/2 kg
  • pierś kurczaka 1 pojedyńcza
  • ziemniaki 4-5 szt
  • marchewka 1 średnia
  • cebula 1 średnia
  • bulion drobiowy 2 l
  • wegeta,pieprz,kminek,ziele,listek do smaku
  • Smietana 18% 2 łyżki
  • masło klarowane 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa brukselkowa

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę udusić na maśle po kolei dodając pokrojoną w kostkę pierś,startą marchewkę,pokrojoną brukselkę.Zalać bulionem,doprawić,gotować do miękkości,zaprawić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 25 stycznia 2014 zupka ugotowana, pożarta, pyszna, polecam wszystkim amatorom brokułów :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 21 stycznia 2014 Fajna ta Twoja zupka. Dawno nie jadłam brukselki, muszę nadrobić :-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 21 stycznia 2014 pychota ! ugotuję sobie dziś wieczorem na jutro :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń