Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1843
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14553
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19608
Składniki
Do zimnej wody w garnku wrzuciłam umyte żeberka. Tuż przed zagotowaniem zszumowałam i wrzuciłam 2 marchewki, pietruszkę, pół selera, cebulę, natkę pietruszki i osoliłam. Po godzinie gotowania dodałam 6 średnio-małych ziemniaków i ok. 20 młodych brukselek. Po ok. 20 minutach wyjęłam żeberka, a zupę zblendowałam. Zdjęłam mięso z żeberek i dodałam do zupy razem z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Największą zaletą zup-kremów jest to, że nie trzeba kroić żadnych warzyw! Podałam z groszkiem pytsiowym.