Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i zdrowa
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 448
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 73
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 151
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 448
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 73
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 151
Składniki
Do zimnej wody w garnku wrzuciłam umyte żeberka. Tuż przed zagotowaniem zszumowałam i wrzuciłam 2 marchewki, pietruszkę, pół selera, cebulę, natkę pietruszki i osoliłam. Po godzinie gotowania dodałam 6 średnio-małych ziemniaków i ok. 20 młodych brukselek. Po ok. 20 minutach wyjęłam żeberka, a zupę zblendowałam. Zdjęłam mięso z żeberek i dodałam do zupy razem z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Największą zaletą zup-kremów jest to, że nie trzeba kroić żadnych warzyw! Podałam z groszkiem pytsiowym.