Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci na obłędną w smaku zupę z buraków. Lekka, sycąca z mnóstwem warzyw w środku. Każdy, kto spróbuje, z pewnością poprosi o dokładkę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 334
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3591
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 95
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4797
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 334
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 556
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 3591
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 95
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 4797
Składniki
W garnku roztapiamy masło, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy przez kilka minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego, złotego koloru zalewamy ją bulionem.
Warzywa tj. buraczki, ziemniaki, pietruszka i seler obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Następnie wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku.