Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci na obłędną w smaku zupę z buraków. Lekka, sycąca z mnóstwem warzyw w środku. Każdy, kto spróbuje, z pewnością poprosi o dokładkę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
W garnku roztapiamy masło, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy przez kilka minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego, złotego koloru zalewamy ją bulionem.
Warzywa tj. buraczki, ziemniaki, pietruszka i seler obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Następnie wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku.