Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis babci na obłędną w smaku zupę z buraków. Lekka, sycąca z mnóstwem warzyw w środku. Każdy, kto spróbuje, z pewnością poprosi o dokładkę. Koniecznie przetestujcie ten przepis!
W garnku roztapiamy masło, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy przez kilka minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego, złotego koloru zalewamy ją bulionem.
Warzywa tj. buraczki, ziemniaki, pietruszka i seler obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Następnie wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku.
Taka zupa często gościła w domu mojej babci, szczególnie, kiedy było pranie....
Odsłon: 9047
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 15
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 112
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 232
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 156
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 172
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 252
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 15
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 112
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 232
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 156
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 172
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 252
Składniki
W garnku roztapiamy masło, na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy przez kilka minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula nabierze pięknego, złotego koloru zalewamy ją bulionem.
Warzywa tj. buraczki, ziemniaki, pietruszka i seler obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Następnie wrzucamy wszystko do garnka i gotujemy pod przykryciem przez około 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy ocet, cukier i przyprawy.
Zupę podajemy z dodatkiem posiekanej natki pietruszki i koperku.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 25
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 145