Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, oryginalna i pożywna zupa cebulowa rzadko gości na naszych stołach, a szkoda bo smakuje wybornie! Polecam sprawdzić ten przepis ;)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
1. Przygotować rosół instant. 2. Obrać warzywa, umyć marchewki. 3. Pokroić chleb w kostkę i usmażyć na maśle na chrupkie grzanki. 4. Cebulę pokroić w ćwiartki a następnie w paseczki. Smażyć na maśle. 5. Posiekać szczypiorek i dodać do cebuli. 6. Marchewkę pokroić w półplasterki i dodać do cebuli. Dusić do miękkości. 7. Gdy warzywa będą miękkie dodać je do rosołu. 8. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem - zagotować. 9. Zupę przelać do naczynek żaroodpornych. Dodać grzanki i ser i piec w rozgrzanym piekarniku do 180°C przez 2 minuty.
Smacznego! :)