Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz aromatyczne, kremowe i sycące zupy to ta propozycja na pewno ci się spodoba. Twoi goście już po charakterystycznym zapachu rozpoznają ten smak. To zupa cebulowa o konsystencji kremu, która dzięki dodatkom jest delikatna i pyszna.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 466
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Zagotuj wodę lub bulion w garnku. W tym czasie obierz wszystkie ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę. Dodaj do bulionu, zagotuj i zmniejsz moc palnika. Gotuj tak długo aż warzywa zmiękną.
Zajmij się w tym czasie cebulami. Obierz je i drobno posiekaj. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Drobno pokrój. Całość zeszklij na patelni z dodatkiem tłuszczu. Często mieszaj i nie ustawiaj wysokiej mocy palnika. Cebula nie może zrobić się brązowa.
Dodaj zawartość patelni do garnka. Jeśli dodajesz ser, zetrzyj go i dodaj do pozostałych składników. Po 5 minutach gotowania, odłóż naczynie z zupą. Zblenduj na gładką masę. Dolej śmietankę. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką, czosnkiem i tymiankiem. Zamieszaj dokładnie. Ponownie podgrzej zupę do zagotowania się śmietanki. Podawaj na ciepło. Zupa cebulowa krem najlepiej smakuje z grzankami.