Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa krem z cebuli, bardzo łatwa i prosta w przygotowaniu. Zupę cebulową podajemy z grzankami posypaną szczypiorkiem.
nóż, patelnia, garnek, blender,
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
Zagotowujemy bulion do którego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą na wiórki marchewkę i korzeń pietruszki, gotujemy do miękkości. Pokrojone w kostkę cebule szklimy na gorącym maśle. Zeszkloną cebulę dodajemy do bulionu i gotujemy kilka minut. Po kilkuminutowym gotowaniu wyłączamy grzanie i dodajemy do zupy starty ser i śmietankę. Całość dokładnie rozdrabniamy blenderem oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
W między czasie kromki chleba kroimy w kostkę, i smażymy gorącym maśle robiąc chrupiące zarumienione grzanki.
Gotową zupę krem podajemy z grzankami, posypaną pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego !!!