Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy smaki jesieni. Zupa cebulowa jest jedną z tych, które nigdy nam się nie znudzą. Prosta i szybka w przygotowaniu, ze świetnymi grzankami...można też ją zmiksować...ale czasami warto opuścić ten temat i zjeść coś, co czuć pod zębami ;)
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5716
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6846
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5716
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6846
Składniki
Cebule obieramy, szklimy na oliwie, zasypujemy cukrem i chwilę karmelizujemy. Następnie zalewamy winem, lekko odparowujemy ( ok. 10 min na średnim płomieniu ). Zalewamy gorącym bulionem, pod przykryciem gotujemy 15-20 min. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Bagietkę kroimy na 1 cm kromki, posypujemy startym serem, zapiekamy 5-6 min w temp 200°C. Zupę podajemy ze świeżo upieczoną bagietką