Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa z grzanką

Zupa cebulowa z grzanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Zupa cebulowa z grzanką"

Składniki

  • 7 cebul
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr esencjonalnego bulionu wołowego
  • 10 dag żółtego sera
  • 200 ml białego wina
  • 1/2 bagietki
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • słodka mielona papryka
  • szczypta cukru
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule i czosnek obierz. Cebule potnij w półplasterki, a ząbki czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Zalej je bulionem. Doprowadź do wrzenia.

  2. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Kiedy zupa zagotuje się, dolej do niej wino. Zmniejsz płomień i przypraw do smaku solą, pieprzem, papryką i cukrem. Gotuj 20 minut.

  3. Bagietkę potnij. Zupę rozlej do kokilek. Włóż po 2 kromki bułki. Posyp serem. Zapiekaj 10 minut w 200 st.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń