Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niepogodę rozgrzewająca zupa. Słodka cebula przełamana smakiem czosnku i ostrej papryki. www.slodkiislony.blogspot.com
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 296
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 169
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 28089
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 296
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 169
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 28089
Składniki
Obrać i pokroić cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w kostkę. Czosnek zrumienić na maśle, następnie dodać cebulę dusić aż zmięknie. Zalać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać bulion, gotować około 30 min na małym ogniu.
Na 5 min przed końcem gotowania dodać tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na grubsze kromeczki. Zupę nalać do żaroodpornych miseczek, położyć bagietkę, posypać startym serem i zapiekać około 5-6 min.