Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niepogodę rozgrzewająca zupa. Słodka cebula przełamana smakiem czosnku i ostrej papryki. www.slodkiislony.blogspot.com
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21620
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 78
Składniki
Obrać i pokroić cebulę w piórka, 3 ząbki czosnku w kostkę. Czosnek zrumienić na maśle, następnie dodać cebulę dusić aż zmięknie. Zalać winem i zredukować płyn o połowę. Dodać bulion, gotować około 30 min na małym ogniu.
Na 5 min przed końcem gotowania dodać tymianek. Doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na grubsze kromeczki. Zupę nalać do żaroodpornych miseczek, położyć bagietkę, posypać startym serem i zapiekać około 5-6 min.