Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa z kaszą jaglaną

Przepis dnia 2013-12-04
Zupa cebulowa z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 48000

Dodano:

Odsłon: 6830

:)

Składniki

  • 1 kg cebuli
  • 2 l bulionu warzywnego
  • serek topiony śmietankowy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • sól ,pieprz
  • oliwa do smażenia
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zalać dwoma litrami bulionu warzywnego. Zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek , lubczyk ,doprawić solą i pieprzem. Benderem zmiksować zupę. Dodać kaszę jaglaną ,gotować do miękkości kaszy. Dołożyć serek topiony ,gotować do rozpuszczenia. Zupę można podawać z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewciap 04 marca 2014 Zostawiam kciuk i zabieram do książki, lada dzień będę gotować :) Brzmi pysznie i zdrowo :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 10 stycznia 2014 a ja nie jadłam i bardzo chętnie spróbuję:), wygląda ślicznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 29 listopada 2013 Jadłem podobną ,świetny łagodny smak , polecam "smakerowiczom".

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 29 listopada 2013 widze, że coraz więcej osób zaraziło się jaglanomanią :-). zupka brzmi smacznie :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń