Zupy Przepis na:
Zupa cebulowa z kaszą jaglaną
Przepis dnia 2013-12-04

Składniki
- 1 kg cebuli
- 2 l bulionu warzywnego
- serek topiony śmietankowy
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
- sól ,pieprz
- oliwa do smażenia
- 1 szklanka kaszy jaglanej
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Cebule obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zalać dwoma litrami bulionu warzywnego. Zagotować. Następnie dodać rozgnieciony czosnek , lubczyk ,doprawić solą i pieprzem. Benderem zmiksować zupę. Dodać kaszę jaglaną ,gotować do miękkości kaszy. Dołożyć serek topiony ,gotować do rozpuszczenia. Zupę można podawać z grzankami.
Komentarze do przepisu (8)

ewciap 04 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Zostawiam kciuk i zabieram do książki, lada dzień będę gotować :) Brzmi pysznie i zdrowo :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

szczotka_od_kija 10 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
a ja nie jadłam i bardzo chętnie spróbuję:), wygląda ślicznie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 29 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Jadłem podobną ,świetny łagodny smak , polecam "smakerowiczom".3 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 29 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
z kaszą jeszcze nie robiłam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 29 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
widze, że coraz więcej osób zaraziło się jaglanomanią :-). zupka brzmi smacznie :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Dla mnie pycha !4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 29 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
:)))), kasza jaglana rządzi ! :)) pychota ! Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz