Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa cebulowa ma coś w sobie:). Zasmakowała nam wszystkim a charakteru dodaje jej duża ilość wędzonego sera i przypraw. Ich ilość musicie dobrać sobie sami, dosypując kolejne szczypty aż smak będzie idealny:). Podałam ją w formie kremu, z grzankami.
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Wlewamy 2 litry wody, dodajemy cukier, pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut, 15 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Studzimy.
Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę, ocet i przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując.
Zupę podgrzewamy by była gorąca. Wlewamy do miseczek, posypujemy serem i grzankami.