Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że "wielka" kuchnia nie liczy się z ograniczeniami... Ale, ale... Czy warianty ekonomiczne, muszą oznaczać zaraz coś złego? Moim zdaniem nie! Z potrzeby zagospodarowania czerstwego chleba, solidnego kawałka skóry od wędzonego boczku i paru innych składników, dostępnych w każdej kuchni powstała zupa chlebowa! Jest pożywna i nadaje się nie tylko na listopadowe chłody, choć powstała właśnie w tym późno jesiennym okresie. Zainteresowanych odsyłam do szczegółowego przepisu, życząc smacznego! <WJ>
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2017
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3227
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 31
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2017
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3227
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 31
Składniki
Do rondelka z bulionem dodajemy skórę z boczku oraz chleb. Od momentu zawrzenia, zmniejszamy płomień, gotujemy przez kilka minut. Blendujemy. Wrzucamy posiekany czosnek, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę (u mnie w półtalarki). Gotujemy do miękkości warzyw. Na rozgrzanym smalcu, smażymy pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę. Całość przekładamy do zupy, dodając kminek oraz posiekaną zieleninę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.