Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale zdaję sobie sprawę z faktu, że "wielka" kuchnia nie liczy się z ograniczeniami... Ale, ale... Czy warianty ekonomiczne, muszą oznaczać zaraz coś złego? Moim zdaniem nie! Z potrzeby zagospodarowania czerstwego chleba, solidnego kawałka skóry od wędzonego boczku i paru innych składników, dostępnych w każdej kuchni powstała zupa chlebowa! Jest pożywna i nadaje się nie tylko na listopadowe chłody, choć powstała właśnie w tym późno jesiennym okresie. Zainteresowanych odsyłam do szczegółowego przepisu, życząc smacznego! <WJ>
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241752
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 431
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 330
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6729
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241752
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2456
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 431
Składniki
Do rondelka z bulionem dodajemy skórę z boczku oraz chleb. Od momentu zawrzenia, zmniejszamy płomień, gotujemy przez kilka minut. Blendujemy. Wrzucamy posiekany czosnek, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę (u mnie w półtalarki). Gotujemy do miękkości warzyw. Na rozgrzanym smalcu, smażymy pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulę. Całość przekładamy do zupy, dodając kminek oraz posiekaną zieleninę. Całość doprawiamy solą i pieprzem.