Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas lata najchętniej sięgamy po potrawy i zakąski na zimno, dzięki którym można sie ochłodzić. Do najsmaczniejszych należą chłodniki, zarówno owocowe jak i warzywne. Poniżej pomysł na jeden z nich, prosty, szybki w przygotowaniu, delikatny, pyszny.
Propozycja na śniadanie do pracy i w domu. Jogurt najlepiej przygotować na wi...
Odsłon: 279
Makaron po toskańsku z pewnością zasmakuje wszystkim amatorom pomidorów w każ...
Odsłon: 32610
Zapiekane kopytka z mięsem i papryką to pyszne, sycące i aromatyczne danie. C...
Odsłon: 673
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 90
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Odsłon: 102
Propozycja na śniadanie do pracy i w domu. Jogurt najlepiej przygotować na wi...
Odsłon: 279
Makaron po toskańsku z pewnością zasmakuje wszystkim amatorom pomidorów w każ...
Odsłon: 32610
Zapiekane kopytka z mięsem i papryką to pyszne, sycące i aromatyczne danie. C...
Odsłon: 673
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 90
Smaczne danie wykonane z klusek Spaetzle z sosem z wieprzowiny i warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Cebulę obieramy i szklimy na oliwie. Ogórki i cukinie kroimy w kostkę (w przepisie można wykorzystać większą cukinię, trzeba jednak obrać ją ze skórki i usunąć pestki). Warzywa dodajemy do cebuli i chwilę podsmażamy. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy, po czym odkładamy warzywa na bok do wystygnięcia. Maślankę przelewamy do naczynia do blendowania, dodajemy podsmażone warzywa – odkładając 4-5 łyżek do dekoracji. Całość miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlewając na talerze, dekorujemy odłożonymi warzywami.