Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas lata najchętniej sięgamy po potrawy i zakąski na zimno, dzięki którym można sie ochłodzić. Do najsmaczniejszych należą chłodniki, zarówno owocowe jak i warzywne. Poniżej pomysł na jeden z nich, prosty, szybki w przygotowaniu, delikatny, pyszny.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1272
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 265
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2266
Składniki
Cebulę obieramy i szklimy na oliwie. Ogórki i cukinie kroimy w kostkę (w przepisie można wykorzystać większą cukinię, trzeba jednak obrać ją ze skórki i usunąć pestki). Warzywa dodajemy do cebuli i chwilę podsmażamy. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy, po czym odkładamy warzywa na bok do wystygnięcia. Maślankę przelewamy do naczynia do blendowania, dodajemy podsmażone warzywa – odkładając 4-5 łyżek do dekoracji. Całość miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlewając na talerze, dekorujemy odłożonymi warzywami.