Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas lata najchętniej sięgamy po potrawy i zakąski na zimno, dzięki którym można sie ochłodzić. Do najsmaczniejszych należą chłodniki, zarówno owocowe jak i warzywne. Poniżej pomysł na jeden z nich, prosty, szybki w przygotowaniu, delikatny, pyszny.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 421
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 421
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 165
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Cebulę obieramy i szklimy na oliwie. Ogórki i cukinie kroimy w kostkę (w przepisie można wykorzystać większą cukinię, trzeba jednak obrać ją ze skórki i usunąć pestki). Warzywa dodajemy do cebuli i chwilę podsmażamy. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy posiekany szczypiorek, natkę pietruszki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy, po czym odkładamy warzywa na bok do wystygnięcia. Maślankę przelewamy do naczynia do blendowania, dodajemy podsmażone warzywa – odkładając 4-5 łyżek do dekoracji. Całość miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Zupę chłodzimy w lodówce. Rozlewając na talerze, dekorujemy odłożonymi warzywami.