Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z takiego połączenia wyszła nam zupa iście chłopska...swojskie smaki, boczek, kasza...pożywna, a jednak lekka.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 908
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 82
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 908
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 82
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w talarki. Seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, kminek, zrumieniamy, dodajemy warzywa i przez 5 min smażymy, cały czas mieszając. Zalewamy gorącą wodą (1,2 l), wrzucamy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Podajemy z posiekanym koperkiem.