Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z takiego połączenia wyszła nam zupa iście chłopska...swojskie smaki, boczek, kasza...pożywna, a jednak lekka.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 394
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 263
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1413
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 394
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 263
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1413
Składniki
Marchew obieramy, kroimy w talarki. Seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, kminek, zrumieniamy, dodajemy warzywa i przez 5 min smażymy, cały czas mieszając. Zalewamy gorącą wodą (1,2 l), wrzucamy kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Podajemy z posiekanym koperkiem.