Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2328 Ocena: 51780
Dodano: 11.05.2016
Odsłon: 20653
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Marchew obieramy, kroimy w talarki.
Seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Pora kroimy w piórka.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, kminek, zrumieniamy, dodajemy warzywa i przez 5 min smażymy, cały czas mieszając. Zalewamy gorącą wodą (1,2 l), wrzucamy kaszę i gotujemy do jej miękkości.
Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

BEATA1978 21 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Konkretna zupka :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 12 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Swojskie smakowitości :) Cudowna! <3 Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 12 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Bardzo apetyczna zupa ,moje smaki. Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 11 maja 2016Zgłoś do usunięcia
bardzo pożywna :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz