Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, szczególnie dobrze smakuje w ciepłe wiosenne dni, więc już niedługo :))
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 362
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 46
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 362
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 46
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać pokrojoną cukinię i groszek, smażyć ok. 3 min. po czym zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 min. Na koniec zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z maką. Podawać z ryżem.