Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 17.03.2009
Odsłon: 4403
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Cukinie umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać pokrojoną cukinię i groszek, smażyć ok. 3 min. po czym zalać wywarem, doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 15 min. Na koniec zupę zaprawić śmietaną wymieszaną z maką. Podawać z ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

psyche 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Basiurka85 09 października 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo pyszna i pozywna:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Basiurka85 09 października 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo pyszna i pożywna:)polecam0 Kto głosował? | Odpowiedz