Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem, smaczna i rozgrzewająca.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 371
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 371
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 824
Składniki
W pierwszej kolejności obieramy ze skórki cukinię, obieramy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Myjemy liście mangoldu, z ostrej papryczki usuwamy nasionka. Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Rozdrobnione warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę. Całość zalewamy 2 litrami wody, solimy, dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko razem gotujemy przez 20 minut. Do gorącej zupy dodajemy pokrojony mangold, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną zupę blendujemy, podgrzewamy i podajemy.
Smacznego.