Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem, smaczna i rozgrzewająca.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1082
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2142
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1082
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2142
Składniki
W pierwszej kolejności obieramy ze skórki cukinię, obieramy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Myjemy liście mangoldu, z ostrej papryczki usuwamy nasionka. Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Rozdrobnione warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę. Całość zalewamy 2 litrami wody, solimy, dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko razem gotujemy przez 20 minut. Do gorącej zupy dodajemy pokrojony mangold, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną zupę blendujemy, podgrzewamy i podajemy.
Smacznego.