Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem, smaczna i rozgrzewająca.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 24
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 25
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 84
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 24
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 25
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 84
Składniki
W pierwszej kolejności obieramy ze skórki cukinię, obieramy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Myjemy liście mangoldu, z ostrej papryczki usuwamy nasionka. Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Rozdrobnione warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę. Całość zalewamy 2 litrami wody, solimy, dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko razem gotujemy przez 20 minut. Do gorącej zupy dodajemy pokrojony mangold, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną zupę blendujemy, podgrzewamy i podajemy.
Smacznego.