Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem, smaczna i rozgrzewająca.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101845
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1981
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5838
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5841
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101845
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1981
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5838
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5841
Składniki
W pierwszej kolejności obieramy ze skórki cukinię, obieramy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Myjemy liście mangoldu, z ostrej papryczki usuwamy nasionka. Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Rozdrobnione warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę. Całość zalewamy 2 litrami wody, solimy, dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko razem gotujemy przez 20 minut. Do gorącej zupy dodajemy pokrojony mangold, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną zupę blendujemy, podgrzewamy i podajemy.
Smacznego.