Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem, smaczna i rozgrzewająca.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1260
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17467
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13144
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1260
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17467
Składniki
W pierwszej kolejności obieramy ze skórki cukinię, obieramy ziemniaki, cebulę, marchewkę. Myjemy liście mangoldu, z ostrej papryczki usuwamy nasionka. Cukinię i ziemniaki kroimy w kostkę, cebulę w piórka, marchewkę w plasterki. Rozdrobnione warzywa podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy drobniutko posiekaną papryczkę. Całość zalewamy 2 litrami wody, solimy, dodajemy posiekaną zieleninę i wszystko razem gotujemy przez 20 minut. Do gorącej zupy dodajemy pokrojony mangold, mieszamy, odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną zupę blendujemy, podgrzewamy i podajemy.
Smacznego.