Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych zup jakie jadłem. Moja skala ostrości 6/10.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 48
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Przełożyć do gotującego się bulionu. Kurczaka podsmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy warzywa. Przełożyć do garnka z warzywami. Przyprawić, gotować do miękkości mięsa i warzyw. Jeżeli trzeba dosolić. Pod koniec gotowania wlać mleko kokosowe, gotować około 10 minut.
Między czasie ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu, dodając 1 łyżeczkę kurkumy. Po ugotowaniu dodać do zupy.