Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych zup jakie jadłem. Moja skala ostrości 6/10.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 515
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 965
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 247
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 515
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 965
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 247
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę, zalać przygotowaną marynatą, odstawić do lodówki na minimum godzinę.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Przełożyć do gotującego się bulionu. Kurczaka podsmażyć na tej samej patelni co smażyliśmy warzywa. Przełożyć do garnka z warzywami. Przyprawić, gotować do miękkości mięsa i warzyw. Jeżeli trzeba dosolić. Pod koniec gotowania wlać mleko kokosowe, gotować około 10 minut.
Między czasie ugotować ryż według instrukcji na opakowaniu, dodając 1 łyżeczkę kurkumy. Po ugotowaniu dodać do zupy.