Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na aromatyczną i wyrazistą zupę curry z kawałkami kurczaka oraz makaronem i warzywami. Zupa jest zdrowa, pożywna i bardzo rozgrzewająca, a dodatkowo pozwala nam przenieść się w niesamowite smaki kuchni azjatyckiej. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Smacznie polecam :)
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3174
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Przepis dnia
Szybkie w przygotowaniu i pyszne ciacho z masa obłędnie orzechową. W mig znik...
Odsłon: 3174
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 170
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 202
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 964
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3108
Składniki
Masło roztapiamy na dużej patelni, dodajemy olej i szklimy pokrojoną w kostkę cebulkę. Gdy ta się zeszkli, dodajemy do niej pokrojoną w słupki pietruszkę, marchewkę i seler oraz pokrojony por i smażymy, aż warzywa delikatnie zmiękną. Następnie dodajemy do nich pokrojone drobno lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokrojoną papryczkę chilli i jeszcze chwilę przesmażamy.
W garnku zagotowujemy 1,2 litra wody wraz z listkiem laurowym i zielem angielskim, a następnie wkładamy do niego oczyszczoną pierś z kurczaka i gotujemy przez 5 minut, ściągając pojawiający się "szum". Po tym czasie dodajemy podsmażone warzywa, kardamon, curry i gotujemy wszystko przez kolejne 10 minut.
Po tym czasie wyciągamy pierś z kurczaka i kroimy ją na mniejsze kawałki, dodajemy je z powrotem do zupy, którą doprawiamy sosem sojowym i solą oraz zabielamy śmietaną. Na sam koniec dodajemy ugotowany al dente makaron, zagotowujemy i gotowe :). * Do zupy dodałam 2 rodzaje makaronu (fusilli oraz farfalle), ale możemy dodać inny ulubiony np. penne lub małe gwiazdeczki.
Życzę smacznego! :)