Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka z delikatnym aromatem cytryny. Jak dla mnie bomba!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 149
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8557
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 373
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4941
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 149
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8557
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 373
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5235
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4941
Składniki
Z cytryny wyciskamy sok. Rosół przecedzamy i zagotowujemy. Warzywa wyjęte z rosołu kroimy w kosteczkę (jeśli wolicie bez warzyw to ten punkt omijamy ;) ) Do gotującego się wywaru dodajemy ryż i gotujemy do miękkości 15-20 minut. Dodajemy warzywa. Żółtka ucieramy z sokiem z cytryny, aż się spienią. Do żółtek dodajemy kilka łyżek gorącego rosołu i mieszamy. Zupkę zestawiamy z ognia i chwilkę czekamy. Powolutku wlewamy żółtka z cytryną ciągle mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!