Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1107

Dodano:

Odsłon: 1466

Pyszna zupka z delikatnym aromatem cytryny. Jak dla mnie bomba!

Składniki

  • 1,5 litra rosolu
  • 100g ryżu
  • cytryna
  • 2 żółtka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa cytrynowa

Przygotowanie

  1. Z cytryny wyciskamy sok. Rosół przecedzamy i zagotowujemy. Warzywa wyjęte z rosołu kroimy w kosteczkę (jeśli wolicie bez warzyw to ten punkt omijamy ;) ) Do gotującego się wywaru dodajemy ryż i gotujemy do miękkości 15-20 minut. Dodajemy warzywa. Żółtka ucieramy z sokiem z cytryny, aż się spienią. Do żółtek dodajemy kilka łyżek gorącego rosołu i mieszamy. Zupkę zestawiamy z ognia i chwilkę czekamy. Powolutku wlewamy żółtka z cytryną ciągle mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 04 marca 2015 Bardzo fajna zupa kuchni greckiej. Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń