Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cytrynowa zaskakuje bardzo oryginalnym smakiem. Jest łatwa w przygotowaniu. Jest lekkostrawna, dlatego idealnie nadaje się na upalne dni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11050
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11050
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 270
Składniki
1. Ugotować bulion z drobiu. Ja użyłam korpusu z kurczaka. 2. Bulion przecedzić na sitku lub ściereczce. 3. Mięso odłożyć, oddzielić od kości. 4. Bulion wstawić spowrotem na gaz. 5. Do gotującego się bulionu wsypać ryż i gotować pod przykryciem ok 15 minut na małym ogniu.
1. Jajka wbić do miseczki, lekko ubić na pianę, stopniowo dolewając sok z cytryny. 2. Odlać szklankę wrzącego bulionu. Po trochu wlewać do masy jajecznej, stale mieszając. 3. Garnek z bulionem zdjąć z ognia, a następnie ciągle mieszając, wlewać masę jajeczną. 4. Zupę podgrzewać, ale nie gotować. Doprawić solą i białym pieprzem.
1. Dodać natki. 2. Można dodać mięska z kurczaka, żeby zupa była bardziej treściwa. Smacznego! :)