Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa czosnkowa z grzankami"
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2569
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2530
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1413
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2569
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2530
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 506
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1413
Składniki
??Ziemniaki, marchewkę, czosnek i cebulę obierz, a następnie pokrój w kostkę.
W garnku, na roztopionym maśle zeszklij przygotowane warzywa.
Po chwili podlej je bulionem i gotuj do czasu, aż będą miękkie. Zdejmij zupę z kuchenki.
Zmiksuj zupę za pomocą blendera, dodaj serek topiony oraz przyprawy. Ponownie postaw garnek na palniku i mieszaj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji kremu.
Rozlej zupę do małych miseczek. Dodaj pokrojone w kostkę i podsmażone na maśle pieczywo tostowe.
Płatki migdałów delikatnie upraż na suchej patelni. Posyp nimi każdą porcję i podawaj.Źródło: Telemax